PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

7 načina kako se naspavati ako ste novopečeni roditelj

Čestitamo, sada ste roditelj! Jupi! Sve je savršeno, vaše novorođenče je apsolutno prelijepo i vi ste ispunjeni srećom - no, muči vas činjenica da ste potpuno iscrpljeni i niste se pošteno naspavali već sedmicama, ili čak mjesecima. Pa, mi vam možemo uskočiti u pomoć! Evo što sve možete napraviti kako biste se naspavali i još više uživali u ovom posebnom razdoblju vašeg života!

Čestitamo, sada ste roditelj! Jupi! Sve je savršeno, vaše novorođenče je apsolutno prelijepo i vi ste ispunjeni srećom - no, muči vas činjenica da ste potpuno iscrpljeni i niste se pošteno naspavali već sedmicama, ili čak mjesecima. Pa, mi vam možemo uskočiti u pomoć! Evo što sve možete napraviti kako biste se naspavali i još više uživali u ovom posebnom razdoblju vašeg života!

Trik #1: Planirajte unaprijed
Pa, ako ste već postali roditelj, možda je i malo kasno za to, ali ako još uvijek čekate dolazak svoga djeteta, planiranje vam može biti od pomoći. Ako ste spremni za ono što dolazi, lakše ćete podnijeti sve promjene koje vas čekaju.

Kao prvo, budite iskreni sami sa sobom
…i sa svojim partnerom o vašim potrebama za snom. Nekima od nas treba više sna, drugima treba nešto manje, ali činjenica je da ćete oboje spavati puno manje nego što ste navikli. Raspravite i smislite plan koji vam odgovara ili razgovarajte o tome da potražite dodatnu pomoć ako zaključite da će to jednostavno biti previše za vas dvoje.

Trik #2: Recite “ne” svemu što nije toliko nužno
Dolazak novorođenog djeteta može biti vrlo zahtjevno razdoblje za nove roditelje, stoga je važno voditi brigu o sebi. Nosite ogromnu odgovornost, a već ste neispavani i iscrpljeni - posljednje što trebate su dodatni poslovi ili obaveze.

Slobodno recite “ne”
…svemu što vam se ne čini previše bitnim u ovom trenutku. Nije vrijeme da vi pomažete drugima, vrijeme je da drugi pomažu vama. Stavite sebe, svoju bebu i porodicu na prvo mjesto, sve ostalo je na drugom mjestu. Sada je najvažnije je biti zdrav, sve ostalo može i mora pričekati.

Trik #3: Neka vam drugi budu što više od pomoći
Kao što smo već spomenuli, sada je vrijeme da prihvatite svu pomoć koja vam se pruža. Svakako, još se nerado rastajete sa svojom bebom, ali postoji veliki broj načina na koje vam drugi mogu pomoći da dobijete malo slobodnog vremena.

Ako vam prijatelj dolazi u posjet, možete ga zamoliti da vam donese vreću namirnica,
ako vaša mama dolazi vidjeti svog unuka, zamolite je da složi rublje,
a ako sebi to možete priuštiti, unajmite nekoga da vam očisti kuću kako ne biste morali trošiti ono malo dragocjene energije koja vam je ostala.

Trik #4: Nemojte previše komplicirati stvari
Naravno, neke super mame koje vidite na Instagramu mogu imati novorođenče (i starije dijete ili čak dvoje istovremeno), imati super čist dom i još uvijek uspijevaju skuhati zdravu večeru od 3 slijeda svake večeri - dok vi jedva stižete do poslijepodneva oprati zube. Ne brinite, fotografije na društvenim mrežama rijetko kad imaju veze sa stvarnom situacijom, tako da se ne morate osjećati krivima zbog toga što sebi malo olakšavate stvari.

Ako ne stignete oprati kosu, jednostavno napravite neurednu “maminu punđu”.
Ako nemate vremena za kuhanje, jednostavno naručite hranu za vani.
Ako nemate vremena za čišćenje, neka vam kuća neko vrijeme bude u neredu. To i nije toliko važno - važno je da sebi oslobodite vrijeme za dodatni san.

Trik #5: Neka vam beba uvijek bude u blizini
Ovo je dobro iz dva razloga. Za početak, kao novopečeni roditelj, vjerojatno se cijelo vrijeme budite brinući je li s bebom sve u redu. To je sasvim normalno, ali ako je vaša beba u drugoj sobi, to znači da svaki put kad je želite provjeriti morate ustati iz kreveta. Ako vaša beba spava u krevetiću tik do vašeg kreveta, to će vam uveliko olakšati stvari.

I drugi razlog: svaki put kad se vaša beba probudi, sve što trebate je pružiti ruku i možete je utješiti bez da ustajete iz kreveta. Također, ako morate dojiti, možete jednostavno premjestiti bebu u svoj krevet i vratiti je u krevetić kad završite s dojenjem.

Trik #6: Aka vam se pruži prilika da malo odspavate, iskoristite je
Znamo, primamljivo je - jednom kad napokon dobijete malo vremena za sebe, željeli biste pogledati svoju TV seriju, vidjeti što se događa na Facebooku, nazvati prijatelje ili se posvetiti svom omiljenom hobiju. No i prije nego što to očekujete, vaša će beba opet biti budna, a vi ćete i dalje biti neispavani.

Stoga, kad budete imali priliku spavati - spavajte. Sve ostalo morat će pričekati bolje dane - a vjerujte nam, oni polako dolaze. Za nekoliko mjeseci vaša će beba početi redovnije spavati, a vi ćete opet imati više vremena za svoje omiljene aktivnosti.

Trik #7: Spavajte kad i beba spava
Ovo je najstariji trik iz udžbenika i dok su neki roditelji pobornici ovog pristupa, drugi pak tvrde da je to jednostavno nemoguće - oko kuće ima toliko toga za napraviti i to možete odraditi samo ako beba spava, posebno ako je vaša beba nemirna i željna pažnje.

Istina je: sve možete pričekati
Nakon što se probudite posuđe će i dalje biti tu, a jednako tako i rublje, a ni prašina neće otići nigdje. Jedina stvar koja bi mogla otići je vaša razboritost, stoga je držite što čvršće možete. Dakle, kad vaša nova beba napokon zaspi, i vi biste se trebali malo naspavati - ovo je jedini način da prođete kroz ovo izazovno i prekrasno razdoblje svog života.