PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

21-30 of 46

  • Kako naučiti dijete da posprema igračke?

    Djeca u današnje vrijeme imaju igračaka i raznih stvari više nego ikad, a to znači da njihova soba, ali i cijeli dom mogu u samo nekoliko minuta izgledati kao da je kroz njih prošao pravi tornado. Čak i ako niste posebno „opsjednuti“ urednošću, razbacane igračke i druge stvari mogu vaš dom pretvoriti u pravi haos u svakom smislu riječi.

  • 10 stvari koje vam vaš tinejdžer neće reći

    Ako ste zabrinuti roditelj, donosimo vam 10 korisnih savjeta kako pomoći svom tinejdžeru u odrastanju.

  • Kada se djeca posvađaju...

    Kada igra s drugom djecom završi svađom ili tučom i suzama, dijete obično poleti kod mame i tate da im se potuži i potraži utjehu i zaštitu. I većina roditelja zaista utješi dijete. Malo će ih međutim, ukazati djetetu da je pogriješilo time što je izazivalo svađu jer je obično netko drugi kriv.

  • Koliko i šta raditi za zadaću?

    Vjerovatno se sjećate školskih dana i zadaće koju ste uvijek mrzili, zar ne? Da li Vaše dijete također odbija raditi zadaću? Potražili smo neke razloge da bi objasnili zašto je zadaća neophodna i kako bi trebala “idealna zadaća” izgledati.

  • Razmišljate o bebi?

    Ako razgovarate sa iskusnim roditeljima, oni će vam odmah reći da bi im život bio puno lakši da im je neko predočio na koje sve načine će im se život promjeniti nakon rođenja djeteta.

  • Važnost djetetovog ranijeg odlaska na spavanje

    Mnogi ljudi su čuli da se problemi sa spavanjem kod djece mogu riješiti na način da ih se drži budnima duže vrijeme, čime bi bili mnogo više pospani i samim time do jutra spavali bez prekida. Međutim, da li je ova tvrdnja zapravo istinita?

  • Stop neredu u dječijim sobama

    Dječje sobe su konstantni izvor nereda koji se nerijetko "preliijeva" i u ostale dijelove našeg doma. Hrpe igračaka, dječjih radova, kostim i krune, a da ne govorimo o tonama "vrijednih" papira, reklamnih letaka i kutija koje nipošto ne smijete baciti!!!

  • Upoznajte šest tipova savremenih očeva

    Za razliku od tradicionalnih očeva, današnji očevi preuzeli su neke druge uloge i zadatke… Mi Vam otkrivamo koji su to zadaci i kako se uloga oca mijenja.

  • Da li je Vaše dijete žrtva nasilja u školi?

    Zadirkivanje i provociranje su dio svakodnevnice u svakoj školi, ali mogu se pretvoriti u ozbiljne prijetnje, ucjenjivanje, pa čak i nasilje. Pročitajte kako prepoznati prilično rasprostranjenu nasilnost među djecom i tinejdžerima, te šta poduzeti u tom slučaju.

  • Kako imati više strpljenja s djecom?

    Prije nego što izgubite živce pogledajte svijet iz njihove perspektive…Možda pravilo ne postoji, ali bolje rečeno, postoji savjet – živite u sadašnjosti.