PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Vodič za usporedbu jastuka

Odaberite savršen jastuk za sebe! Pred vama je jednostavan vodič uz koji ćete vrlo jednostavno pronaći savršen Dormeo jastuk.

Korak 1: Kako znati da je došlo vrijeme za novi jastuk?

Loš jastuk na kojem spavate može doprinjeti pojavi glavobolje, bolova u vratu, utrnulosti ramena i ruku, neudobnom spavanju, hrkanju, otežanom disanju u snu... Sve to vodi nemirnom snu, a kao krajnja posljedica, tu je kroničan umor uslijed nedostatka kvalitetnog sna.

Dormeo vam preporučuje da jastuk promijenite otprilike svake 2 godine, obzirom da se za to vrijeme u njemu sakupljaju alergeni poput grinja, mrtvih stanica kože i čestice prašine. Jastučnice sigurno pomažu produljenju životnog vijeka jastuka. Najbolji test koji će vam pokazati trebate li promijeniti jastuk jest da ga pokušate presavinuti napola, i da pogledate vraća li se u prvobitni položaj. Ukoliko to nije slučaj – definitivno je vrijeme da promijenite jastuk.

Korak 2: Odaberite odgovarajuću razinu tvrdoće jastuka

Odaberite jednu od četiri razine tvrdoće Dormeo jastuka, ovisno o tome u kojem položaju spavate i koje su vaše sklonosti. Za vas imamo 3 korisna savjeta:

  • Ukoliko pretežno spavate na leđima više vam odgovaraju tanji jastuci, kako vam glava ne bi bila previše nagnuta prema naprijed.

  • Ljudima koji spavaju na boku potreban je čvršći jastuk, kako bi ispunio prazninu između uha i ramena.

  • Ukoliko spavate na trbuhu, najbolje je da odaberete tanak, gotovo ravan jastuk.

Korak 3: Odaberite punjenje

Sljedeća najvažnija stvar o kojoj biste trebali voditi računa je punjenje vašeg jastuka. Uobičajena punjenja Dormeo jastuka su memorijska pjena, Wellsleep mikrovlakna i neki drugi prirodni materijali poput vlakana bambusa, merino vune i lateksa.

  • Wellsleep mikrovlakna

    Wellsleep mikrovlakna odlična su alternativa guščjem perju, jer će se oblikovati prema glavi i biti mekana podloga.

  • Memorijska pjena

    Memorijska pjena će se prilagoditi obliku glave i vrata, ali će istodobno ostati čvrsta i zadržati svoj oblik cijele noći, bez obzira na to koliko se budete okretali u snu.

Neki Dormeo jastuci vam pružaju i mogućnost da sami regulirate visinu i tvrdoću i na taj način jastuk prilagodite sebi i položaju u kojem spavate. Jednostavno izvadite ili dodajte potrebnu količinu punjenja. Na taj će način vaš vrat i glava dobiti potrebnu podršku.

Usporedite naše jastuke i pronađite savršen za sebe

Važno nam je kakve jastuke nudimo. Naši stručnjaci iz područja spavanja istraživali su različite jastuke i odabrali najbolje iz svake kategorije. Zato od Dormea uvijek možete očekivati kvalitetu po najnižim cijenama.

Klasični jastuci


Anatomski jastuci