Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako odabrati pravi namještaj za spavaću sobu?

Obično, kada biramo novi namještaj za spavaću sobu fokusiramo se na to kako taj namještaj izgleda. Kupujemo namještaj koji vizualno privlači pažnju. I naravno, razmatramo uvijek budžet kojim raspolažemo. Međutim, važno je u obzir uzeti i neke druge faktore pri kupovini namještaja, te na taj način osigurati dugogodišnje zadovoljstvo i blagostanje u Vašoj spavaćoj sobi.

Obično, kada biramo novi namještaj za spavaću sobu fokusiramo se na to kako taj namještaj izgleda. Kupujemo namještaj koji vizualno privlači pažnju. I naravno, razmatramo uvijek budžet kojim raspolažemo.

Međutim, važno je u obzir uzeti i neke druge faktore pri kupovini namještaja, te na taj način osigurati dugogodišnje zadovoljstvo i blagostanje u Vašoj spavaćoj sobi.

Odaberite pravu veličinu

Izmjerite dimenzije vaše spavaće sobe. Budući da krevet zauzima najviše prostora u spavaćoj sobi, odabir pravih dimenzija je od izuzetnog značaja. Obratite pažnju na to da je krevet lako dostupan u sobi, da neće spriječiti otvaranje i zatvaranje prozora ili vrata ormara. Ukoliko imate manju sobu, razmislite da li je bolje da odaberete manji krevet, naprimjer, onaj koji će zahtjevati madrac dimenzija 140 x 200 cm. Mammoth okvir za krevet je dostupan u različitim dimenzijama od 104 x 195 cm, tako da možete odabrati veličinu koja će u potpunosti odgovarati veličini sobe, ali i Vašoj udobnosti.

Pobrinite se da namještaj koji odaberete ne škripi

Veoma je važno odabrati namještaj koji ne stvara buku. Vjerovatno ste već spavali na krevetu koji škripi svaki put kada se pomjerite, ili ladice koje se ne mogu izvlačiti bez iritirajuće buke itd. Odaberite namještaj koji neće probuditi Vašeg partnera, a kamoli susjeda! Dormeo namještaj je izrađen pored svega i radi očuvanja intimne atmosfere koja treba da vlada u spavaćoj sobi. Pažljivo je sastavljen tako da se svi dijelovi savršeno uklapaju, i ne stvaraju zvukove kada se ljudi kreću. Zbog toga je ovaj namještaj idealan za ljude koji nemaju čvrst san.

Odaberite praktičan okvir za krevet

Spavaća soba je mjesto u kojem provodimo većinu svoga vremena. Budući da se spavaće sobe koriste za čuvanje odjeće i drugih stvari i da naša kosa kao i ćelije sa tijela opadaju, veoma je važno odabrati sobu koja se jednostavno čisti. Birajte skelet za krevet koji je podignut i ispod kojeg možete usisavati i održavati higijenu. Ovo je posebno važno za ljude koji pate od alergija koji su osjetljivi na prašinu i grinje. Mammoth okvir za krevet je odignut od poda, te je jednostavno čistiti cijelu spavaću sobu.

Iskoristite prostor ispod kreveta

Prostor ispod kreveta je često neiskorišten i zbog toga Vam preporučujemo da odaberete praktične ladice za posteljinu ili sezonsku odjeću itd. Ovo će Vam osloboditi prostor u ormarima. Ray ladice su savršen dodatak Mammot okvirima za krevet, te pružaju prostor za čuvanje stvari na mjestima na kojima je to inače nemoguće. Mehanizam ovih ladica ne stvara buku i klizi jednostavno, i zbog ovoga nećete buditi Vašeg partnera rano ujutro.

Nemojte zaboraviti na noćni ormarić

Ukoliko je prostor ograničavajući faktor prilikom odabira namještaja za spavaću sobu, žrtvujte nekoliko centimetara radi noćnog ormarića. Praktični ormarić koji ne stvara buku je neophodan za sve sitnice koje trebamo imati pri ruci prije spavanja. Lampa pored kreveta, knjiga, čaša vode, lijekovi itd, su stvarčice koje vam mogu biti nadohvate ruke. Ukoliko zaista nemate nikako prostora za noćni ormarić, razmislite onda o kliznom ormariću koji može poslužiti i kao stolić za doručak ili sjedište. Turtle noćni ormarić će Vas impresionirati svojom čvrstoćom, visokim kvalitetom i jednostavnim dizajnom.

Uskladite boju namještaja sa bojom zidova

Kako biste stvorili odmarajuću, prijatnu atmosferu u sobi u kojoj spavate, veoma je važno da se boje namještaja i zidova podudaraju. Crni namještaj, naprimjer, ne ide sa tamnim zidovima, i svijetli namještaj ne dolazi do izražaja kada su zidovi bijeli. Najbolje je odabrati komplementarne boje, tj suprotne boje, kako biste kreirali pravi optički efekat.

  • Crni namještaj dobro ide sa lila bojom, ljubičastom, bojom burgundije i bijelom, a izgledat će posebno sofisticirano kada ga iskombinirate sa crnim i metalik. dekorativnim detaljima. Smirujući efekat ćete postići ukoliko iskombinirate orijentalnu svijetlo zelenu sa zidovima boje bambusa.
  • Namještaj boje trešnje dobro se slaže sa toplim pastelnim bojama (žutom, narandžastom), ili jakom pink bojom. Za izraženiju kombinaciju, pokušajte sa drečavom zeleno-žutom koja će pružiti osnažujući efekat. Za ženske sobe, ovaj namještaj će se savršeno dobro uklapati sa lila ljubičastom.
  • Namještaj boje blijedo-bijele hrastovine se dobro uklapa sa sivom, bojom čokolade, svijetlo plavom i narandžastom.

Dormeo namještaj

Možete pogledati Dormeo namještaj sa detaljnim opisima svih proizvoda, tako što ćete kliknuti ovdje. Za savršen izgled Vaše spavaće sobe i prijatnog okruženja za spavanje, molimo pogledajte bogat izbor naših deka, jorgana i prekrivača. Ne propustite modernu i atraktivnu posteljinu koja će omekšati i najzahtjevnije kupce. Da li biste željeli kupiti novi jastuk, ali ne znate koji? Kliknite ovdje i pogledajte naš vodič kroz kupovinu: ˝Kako odabrati pravi jastuk˝. Vodič kroz kupovinu: ˝Kako odabrati pravi madrac˝ je dostupan ovdje, a još jednostavnije ćete odabrati podnice za krevet uz pomoć vodiča ˝Kako odabrati prave podnice za krevet˝. A ukoliko ste još uvijek u nedoumici, ne oklijevajte i pozovite Dormeo stručnjake na broj telefona 033 721 035, i mi ćemo Vam pomoći da odaberete pravi proizvod koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe.