Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

5 brzih koraka do pravog madraca

Budući da tržište nudi širok izbor madraca, može biti veoma komplikovano odabrati onaj pravi. Koji su glavni kriteriji koje pojedinac treba uzeti u obzir pri odabiru novog madraca, ili priliko ocjenjivanja adekvatnosti postojećeg madraca? Kako bismo Vam pomogli, izlistali smo 5 koraka koji će olakšati odabir novog madraca. Neka oni budu glavni vodič kroz kupovinu novog madraca.

Kako bismo Vam pomogli, izlistali smo 5 koraka koji će olakšati odabir novog madraca. Neka oni budu glavni vodič kroz kupovinu novog madraca.

1. Odaberite pravu veličinu

Ovaj korak zvuči toliko jednostavno kao da ga i ne treba spominjati, ali donošenje odluke o dimenzijama madraca je prvi korak. Kada birate madrac iz snova, pobrinite se onda da odaberete pravu veličinu i pravilne dimenzije.

Ukoliko niste sigurni koja je prava veličina, ponovo provjerite umjesto da donosite brzopletu odluku.

U Dormeo liniji možete pronaći sve klasične veličine, a pored toga možete i naručiti madrac po svojim dimenzijama.

2. Razmislite o svojoj kičmi

Kada birate novi madrac pobrinite se da pruža adekvatnu potporu Vašoj kičmi. Čak iako trenutno nemate problema sa leđima, pravilan odabir madraca može utjecati na to da li ćete u budućnosti imati slične probleme.

Svi Dormeo madraci pravilno podupiru kičmu, i mogu pomoći u uklanjanju bolova iz vrata i leđa, ali i preventirati razvoj drugih mogućih problema u budućnosti.

3. Odaberite pravi komfor za sebe

Vaš madrac mora biti udoban. To znači da ćete se jednotavno osjećati udobno ležeći na njemu, i pored toga, da ćete se opustiti svaki put kada se odmarate na njemu. Birajte madrac koji prvo možete isprobati, besplatno, na nekoliko sedmica kako biste odlučili da li je to pravi madrac za Vas.

Odaberite između mnoštva savršeno udobnih madraca iz Dormeo linije. Možete isprobati Vaš odabrani madrac u roku od 30 noći do 60 noći (ovisno o kojem je madracu riječ)i tek nakon toga odlučiti da li je upravo taj madrac pravi za Vas. Ukoliko se ispostavi suprotno, Dormeo će Vam vratiti Vaš novac.

4. Obratite pažnju na proizvodne standarde koji garantiraju kvalitet, higijenu i zaštitu

Obično, jedan madrac koristimo godinama. Na njemu spavamo, odmaramo se, ponekad jedemo, gledamo TV, čitamo...tako da madrac jednostavno može postati pravo leglo za bakterije i grinje, uzrokujući nastanak alergena koji dalje izazivaju alergijske reakcije i astmu. Pri odabiru madraca, neophodno je, uočiti da li je madrac zaštićen od različitih mikroorganizama. Dormeo tim na prvo mjesto stavlja zdrav san, tako da su svi naši madraci zaštićeni. Ovo je globalno priznat simbol da su materijali tretirani protiv grinja. Materijali koji su prošli ovaj proces su sigurni i posjeduju trajnu zaštitu protiv grinja i kolonizacije bakterija i gljivica.

5. Razmislite o cijeni proizvoda

Mnogi ljudi vjeruju da su najskuplje stvari istovremeno i najbolje. Međutim, iracionalno je voditi se ovim principom, sada kada je trend globalizacije doveo do široke ponude na tržištu.

Cijena ne treba da bude jedini kriterij prilikom odabira madraca! Trenutno možete kupiti visokokvalitetni madrac za ne tako mnogo novca. Sa dostupnim ali ipak vrhunskim madracima, Dormeo je dokazao da dobra cijena i visok kvalitet nisu obavezno međusobno isključivi.

Odaberite madrac koji je ´savršen´ za Vas

Na našoj stranici imate mogućnost da odaberete savršen madrac iz naše ponude. Sve što treba da uradite jeste da odgovorite na par pitanja o Vašim navikama spavanja i mi ćemo pronaći savršen madrac za Vaše potrebe. Kliknite ovdje i pronađite savršen madrac za sebe.

Dormeo Vam nudi različite tipove madraca koji, pored što su u skladu sa neophodnim standardima, zadovoljavaju različite potrebe i ukuse pojedinaca.

Pored konvencionalnih madraca, osmislili smo dva riješenja za stare madrace, kauče i neudobne krevete na izvlačenje, jer smo u obzir uzeli i komfor Vaših gostiju, ali i Vaš komfor kada spavate van svoga doma.

 • Angel nadmadrac

  Zbog inovativne strukture saća poboljšava cirkulaciju zraka, te čini Vašu površinu za spavanje nevjerovatno udobnom i prozračnom. Cijena: od 219.90 KM
  Naručite >
 • Renew Eucalyptus 7 zona nadmadrac

  Zahvaljujući dizajnu sa 7 zona imate dodatnu potporu i prirodan efekt termoregulacije tokom spavanja, te nježnu masažu za vrijeme sna. Uz kupovinu poklanjamo anatomski jastuk. Cijena: od 229.90 KM

  Naručite >
 • Renew Eucalyptus nadmadrac 3,5cm

  3.5 cm tanak umetak od memorijske pjene, koja poboljšava osjećaj koji imate na svom starom madracu i olakšava bolove u ramenima i petama. Uz kupovinu poklanjamo Vam anatomski jastuk. Cijena: od 179.90 KM

  Naručite >
 • Renew Eucalyptus nadmadrac 6cm

  6 cm debljine umetak od memorijske pjene, koja poboljšava osjećaj koji imate na svom starom madracu i olakšava bolove u ramenima i petama. Uz kupovinu poklanjamo Vam anatomski jastuk. Cijena: od 209.90 KM

  Naručite >