PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako izabrati odgovarajuće letvice za krevet?

Visokokvalitetne letvice kreveta su ključne za pravilan položaj tijela tokom spavanja, optimalno prozračivanje madraca, isparavanje vlage i dug vijek trajanja Vašega madraca. Okviri sačinjeni od šperploče ili metalne mreže ne zadovoljavaju trenutne standarde jer ne dozvoljavaju dobru ventilaciju ili ergonomski položaj tijela.

Najpogodniji izbor je okvir sačinjen od savitljivih letvica povezanih u drvenu letvicu koja se može namjestiti na svaki krevet.

Zašto su drvene letvice najbolji izbor?

Drvene letvice omogućavaju stalno prozračivanje madraca, isparavanje vlage, te takođe produžuju vijek trajanja madraca. Pored toga, drvene letvice podupiru pravilan položaj tijela, donji dio leđa i lumbalni dio. Upotreba drvenog okvira je neophodna sa Dormeo madracem!

Postoji mnogo vrsta drvenih letvica za krevete. Ovaj vodič će Vam pomoći da odaberete odgovarajuće letvice za krevet za Vaš i Vaše bližnje.

Koje su osobine dobrih drvenih letvica za krevet?

Dobar drveni okvir za krevet osigurava veću udobnost, dodatnu fleksibilnost i ergonomski položaj tijela tokom sna,

 • Okvir za krevet mora da osigurava najbolje moguće prozračivanje i isparavanje vlage. To produžava vijek trajanja madraca.
 • Najbolji izbor za podnice kreveta su savitljive drvene letvice jer omogućavaju ravnomjeran raspored težine tijela i tako stvaraju mogućnost za optimalan položaj tokom sna.
 • Neke od najboljih drvenih podnica za krevet imaju opciju podešavanja čvrstoće za lumbalni dio tijela, te opcije podizanja naslona za noge i glavu.

Prije kupovine, razmislite o tome šta Vam je potrebno za dobar san. Koristite sljedeća pitanja kao vodič:

 • Koliko godina imate? Što ste stariji, to vam je potrebnija bolja potpora za lumbalni dio tijela.
 • Imate li probleme s kralježnicom? Ako imate, moguće rješenje je okvir koji mogućava podešavanje tvdoće i sastavljen je iz više dijelova.
 • Da li imate probleme sa otečenim nogama? Ako imate, izaberite okvir koji omogućava podešavanje naslona za noge.
 • Volite li čitati ili doručkovati u krevetu? Onda izaberite okvir sa opcijom podešavanja naslona za glavu. Isti okvir se preporučuje i za nepokretne osobe.
 • Treba li Vam madrac koji se može podešavati i prilagođavati posebnim potrebama tijela? Izaberite madrac koji ima opciju podešavanja naslona za noge i glavu, te koji ima različite dodatke za optimalnan i odgovarajući ergonomski drveni okvir.
 • Želite li da imate mogućnost da prenosite madrac u manjem automobilu? Izaberite madrac koji se može sklopiti i koji će lako stati u Vaš automobil.

Mi smo u Dormeu pripremili širok izbor klasičnih i specijalnih drvenih podnica za krevet koji će ispuniti zahtjeve svakog kupca i odgovarati svakom madracu. Sve letvice su savitljive i povezane u drveni okvir (nosivost okvira širokih od 80 do 120 cm je od 120 do 130 kg) i osiguravaju stalno prozračivanje madraca. Sve podnice imaju garanciju na 2 godine i LGA certifikat, što znači da su za proizvodnju okvira korišteni samo prirodni materijali.

Ako drveni okvir ne bude ispunjavao Vaše zahtjeve, možete ga vratiti u roku od 15 dana od dana kupovine i Vaš novac će Vam biti vraćen.

Drvene letvice za krevet sa podesivom čvrstoćom u lumbalnom dijelu tijela

Sve Dormeo drvene letvice imaju mogućnost podešavanja čvrstoće u području donjeg dijela leđa. Razlika je u broju letvica koje imaju posebne pokretne ploče. Što je veći broj tih ploča, veća je i preciznost podešavanja čvrstoće. Kada su ploče razmaknute, madrac je čvršći i obrnuto.

Drvene podnice za krevet sa 4 pokretne ploče

Dormeo letvice imaju mogućnost podešavanja čvrstoće u lumbalnom području, tj. u donjem dijelu leđa. Razlikuju se brojem letvica koje imaju posebne pomoćne diskove - ploče. Što je veći broj diskova, to je veća preciznost namještanja čvrstoće. Kad se diskovi razmaknu, madrac je čvršći i obratno:

 • Clipflex su drvene letvice za krevet sastavljene od 28 letvica prilagođene ljudima koji imaju moderan način života. Osim 4 pokretne ploče koje podupiru lumbalni dio tijela, ima i 3 područja koja garantiraju maksimalnu prilagodljivost tijelu. Posebno su popularne kod sportaša i aktivnijih osoba.
Drvene podnice za krevet sa 5 pokretnih ploča
 • Compatflex su letvice s 28 fleksibilnih letvica i 5 pokretnih ploča na gornjem središnjem dijelu. Zato se odlikuje s 3 zone koje pružaju maksimalnu prilagodljivost cijelom tijelu. Posebno je popularna među sportistima i ljudima koji žive aktivno.

Sklapanje letvica za lako prenošenje i spremanje: jednostavno i bez odvijača!

Izbor i dimenzije odgovarajućih drvenih letvica za Vaš krevet

Dormeo drvene letvice za krevet se mogu naći u svim standardnim i nestandardnim dimenzijama. Ovdje moramo napomenuti da stvarna veličina okvira za krevet se neznatno razlikuje. Sve Dormeo drvene letvice za krevet se izrađuju u skladu sa postojećim okvirom, tako da se mogu uklopiti u taj okvir.
To znači da su letvice obično 1cm uže (0.5 cm sa svake strane) i 4 cm kraće (po 2 cm sa svake strane – sa naslona za noge i glavu) kada se porede sa standardnim dimenzijama:

Za upotrebu (francuskog) duplog kreveta preporučujemo kupovinu 2 pakovanaj letvica za krevet, jer jedna ne može osigurati sve pogodnosti koje letvice pružaju. Zbog toga, najšire letvice za krevet imaju dimenzije 140x200 cm.

Sve Dormeo letvice za krevet možete pogledati ovdje, gdje ćete naći detaljan opis proizvoda.

Želite li kupiti novi madrac, ali ne znate za koji biste se odlučili? Kliknite ovdje da pročitate vodič “Kako izabrati odgovarajući madrac?”. Ako vam treba pomoć pri kupovini novog jastuka, pogledajte vodič “Kako izabrati odgovarajući jastuk?”

Za savršen izgled Vaše spavaće sobe i ugodan san, pogledajte našu bogatu kolekciju pokrivača, jorgana i prekrivača za krevet. Ne propustite ni moderne i atraktivne posteljine koje će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce.

Ako se još uvijek dvoumite, ne oklijevajte da nazovete naš telefonski broj 033 721 035 i pomoći ćemo Vam da odaberete proizvod koji Vam najviše odgovara.