Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako izabrati zaštitnu plahtu za madrac?

Ukoliko pravilno odaberete zaštitnu plahtu, produžit ćete životni vijek Vašeg madraca, zadržati svježinu kreveta, a sebi istovremeno pružiti komfor i mekoću. Dormeo je pripremio nekoliko različitih zaštitnih prekrivača različitih namjena. Pripremili smo Vam ovaj priručnik kako bismo Vam pomogli da izaberete pravu plahtu za sebe, prema Vašim potrebama i mogućim zdravstvenim poteškoćama.

Ukoliko pravilno odaberete zaštitnu plahtu, produžit ćete životni vijek Vašeg madraca, zadržati svježinu kreveta, a sebi istovremeno pružiti komfor i mekoću.

Dormeo je pripremio nekoliko različitih zaštitnih prekrivača različitih namjena. Pripremili smo Vam ovaj priručnik kako bismo Vam pomogli da izaberete pravu plahtu za sebe, prema Vašim potrebama i mogućim zdravstvenim poteškoćama.

Za mlade i odrasle

Pamučne plahte koje štite madrac od mrlja, vlage i nakupljanja prašine su preporučljiva opcija za mladu i odraslu populaciju sa stabilnim zdravstvenim stanjem. Posebno je preporučljivo koristiti ove plahte ljeti, kada se više znojimo, ili kada smo zbog prehlade vezani za krevet.

Dormeo preporučuje: pamučna zaštitna plahta Protect 85% pamučna zaštitna plahta Vam pruža mekoću, zaštitu i regulira znojenje. Može se prati na 60°C, te navući na madrac uz pomoć elastičnih traka. Dostupna je u svim dimenzijama.

Za djecu, osobe koje pate od inkontinencije i starije

Visoko je preporučljivo korištenje zaštitne, vodootporne plahte kada postoji mogućnost da će se madrac navlažiti tokom spavanja. Ova plahta pruža 100% zaštitu protiv vlage, mrlja ili neprijatnih mirisa.

Dormeo preporučuje: Vodootporna zaštitna plahta Baby Ova zaštitna plahta izrađena od 80% poliestera i 20% pamuka je pogodna za zaštitu dječijih kreveta, stolića za presvlačenje, kauča, kreveta... Vanjski sloj plahte je mekan i prijatan na koži. Plahta se može prati na 60°C i namjestiti na madrac uz pomoć elastičnih traka. Dostupna je u dvije veličine.

Dormeo preporučuje: Aloe vera zaštitna plahta Gornji sloj ove navlake je mek i ugodan za kožu. Može se prati na 60°C i pričvrstiti pomoću elastičnih traka.

Za ljude koji pate od alergija

Ljudi koji pate od alergijskih reakcija na grinje ili prašinu ili oni koji pate od astme, se često suočavaju sa ovim problemima dok spavaju. To je najčešće slučaj kada spavaju na nezaštićenim krevetima. Radi olakšanja problema i održavanja madraca, preporučujemo korištenje anti-alergijske zaštitne plahte, koja se može prati na visokim temperaturama u svrhu uništavanja alergena, uključujući grinje.

Dormeo preporučuje: Aloe vera zaštitna plahta Zaštitna plahta od 100% poliuterana se preporučuje za zaštitu madraca svima koji pate od alergija ili astme. Vanjski sloj prekrivača je mekan i prijatan na koži. Može se prati na 95°C i pričvrstiti na madrac uz pomoć elastičnih traka. Dostupna u svim veličinama.

Za starije, ljubitelje vune i sve one kojima je hladno u krevetu

Spavanje na vuni nudi poseban komfor i toplotu koja se ne može porediti spavanjem na bilo kojem drugom materijalu. Ova zaštitna plahta od vune regulira tjelesnu temperaturu, kanališe vlagu i pruža prijatnu toplotu. Ovo je dobra opcija za starije i one kojima je često hladno.

Dormeo preporučuje: Zaštitna plahta Protect Merino Mekana, izdržljiva, visokokvalitetna vunena plahta štiti madrac od prljanja i vlage istovremeno regulirajući tjelesnu temperaturu. Budući da njeguje kožu svojom mekoćom, iskusit ćete čvrst i osnažujući san. Plahtu možete hemijski čistiti i pričvrstiti na madrac pomoću elastičnih traka. Dostupna je u nekoliko veličina.

Za one koji vole prirodne materijale, koji se često znoje ili im je vruće dok spavaju

Izaberite plahtu koja sadrži bambusova vlakna za lak, prozračan osjećaj. Ako se znojite tijekom spavanja ili imate osjetljivu kožu i često Vam je vruće dok spavate, bambusova vlakna su pravi izbor za Vas. Reguliraju znojenje, upijaju suvišnu vlagu, štite od bakterija i gljivica i održavaju Vas ugodno svježima.

Dormeo preporučuje: Zaštitna plahta Bamboo Zaštitna navlaka koja je napravljena od 80% bambusovog punjenja i s presvlakom od 100% pamuka. Ova meka navlaka će se prilagoditi obliku Vašeg tijela zahvaljujući sadržaju 20% paperjastih Wellsleep® vlakana. Navlaka se može prati na 40 °C i pričvrstiti pomoću elastičnih traka.