Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Kako odabrati pravo okruženje u kojem će spavati Vaše dijete?

Prilikom donošenja odluke o tome koji namještaj i opremu odabrati za dječiju spavaću sobu, pobrinite se da odaberete namještaj koji je siguran i povoljan po zdravlje Vašeg djeteta. Pogledajte sljedeće upute o tome kako odabrati pravu opremu i dodatke za dječiju spavaću sobu.

Pravilan odabir madraca je imperativ

Pravi madrac je osnova za zdrav, miran i neometan san Vašeg djeteta.

  • Tokom prvih mjeseci života Vašeg djeteta, važno je da odaberete čvrst madrac tako da nos djeteta ne propada u njegovu površinu. Gušenje je jedan od čestih sindroma iznenadne smrti novorođenčadi, jer dijete može zaboraviti da diše ukoliko spava na premekanoj površini.
  • Kasnije, kada dijete napuni barem jednu godinu i kada je sposobno da samostalno podigne glavu, može spavati na mekšoj površini; ovakvi madraci su izrađeni od Ecocell pjene ili elastične memory pjene.

Dormeo preporučuje:

  • Baby-pedic madrac sa dva lica, sa mekšom i čvršćom stranom: čvršća strana je namjenjena bebama, a mekša za djecu koja su napunila najmanje jednu godinu.
  • Imemory Silver: za bebe i malu djecu do 4 godine.
  • Fresh Prima madrac sa Octaspring oprugama za 3D prilagodljivost

Odaberite jastuk koji se prilagođava rastu djeteta

Djeca prije prve godine života najčešće ne trebaju jastuk. Kasnije se preporučuje da se njihova glava postepeno podiže i prilagođava njihovim potrebama. Najlakši način za ovo jeste da se koristi višeslojni jastuk. On Vam omogućava da podešavate visinu i mekoću jastuka.

Jastuk treba da je izrađen od prilagodljivog, mekog materijala koji će pružiti pravu potporu i svu udobnost koju treba Vaše dijete.

Dormeo preporučuje:

  • Anatomski Memosan troslojni Junior jastuk dizajniran u 3 sloja prilagodljive memory pjene, sa mekanom jastučnicom u koju je impregnirana aloe vera.
  • Renew Eucalyptus anatomski jastuk dizajniran sa memorijskom pjenom i mekanom jastučnicom u koju je impregnirana Tencel vlakna.
  • Verde jastuke dizajnirane samo za djecu sa posebnim veselim motivima, u čijoj liniji imate identične i jorgane.

Odaberite proizvod sa anti-alergijskim svojstvima

Sva oprema koju koristi Vaše dijete mora posjedovati anti-alergijska svojstva kako bi se spriječila pojava alergija na grinje ili astma. Grinje brzo pronalaze svoje gnijezdo u madracima, mekanim igračkama i jorganima; mogu prouzrokovati nastanak alergija koje će pratiti dijete tokom cijelog života. Možete zaštititi Vaše dijete koristeći dodatke i opremu koja ima zaštitu od grinja.

Održavajte krevet suhim

Osigurati da je djetetov krevet zaštićen od vlage je imperativ, jer je vlažni madrac savršen za razvoj bakterija. Prije kupovine, obratite pažnju da je struktura madraca takva da osigurava njegovo neometano disanje. Prilikom kupovine madraca za bebe ili manju djecu, odaberite onaj čija se presvlaka može svlačiti i prati. Pored toga biste trebali odabrati vodootpornu presvlaku kako biste zaštitili madrac od vlage.

Da li biste željeli odabrati novi madrac, ali niste sigurni koji? Kliknite ovdje da pročitate upute o tome kako odabrati pravi madrac?

Ukoliko trebate pomoć pri kupovini novog jastuka, ne propustite upute o tome Kako odabrati odgovarajući jastuk?

Za savršen izgled Vaše spavaće sobe i prijatnog okruženja za spavanje, molimo pogledajte bogat izbor naših deka, jorgana i prekrivača. Ne propustite modernu i atraktivnu posteljinu koja će omekšati i najzahtjevnije kupce.

A ukoliko ste još uvijek u nedoumici, ne oklijevajte i pozovite Dormeo stručnjake na besplatni broj telefona 033 721 035 i mi ćemo Vam pomoći da odaberete pravi proizvod koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe.