Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Koje su prednosti Dormeo madraca?

Dormeo je više od madraca: Već 15 godina je Dormeo sinonim za ugodan san i zdrav i miran život. Naša je misija da poboljšamo okruženje u kojem spava svaki pojedinac. Zbog naše namjere, Dormeo brand je postao jedan od najpoznatijih brandova madraca!

Ponosni smo što jedna od tri osobe spavaju na Dormeo madracu!

Prema posljednjim podacima, veliki procenat domaćinstava koristi Dormeo madrac. Njihovi razlozi za odabir ovog madraca su bili sljedeći:

  • radi praćenja trendova,
  • dostupnost,
  • inovativnost,
  • materijal od kojih je izrađen madrac.

Dormeo proizvodi su napravljeni kako bi se prilagodili potrebama pojedinaca i kako bi ponudili maksimalni užitak – bez obzira gdje ste i čime se bavite.

Dozvolite nam da Vam predstavimo brojne prednosti Dormeo madraca

Dormeo tim je svjestan važnosti zdravlja. Kvalitet našeg zdravlja će uveliko zavisiti od kvaliteta našeg sna. Dormeo madraci ujedinjuju mnoga pozitivna svojstva koja potpomažu olakšavanje bolova i čvrst san. Svaka stavka objašnjava jednu karakteristiku koja izdvaja Dormeo madrace od ostalih.

1. Svi Dormeo madraci imaju anatomska i ortopedska svojstva

Dormeo madraci su izuzetno udobni, te odgovaraju potrebama modernih ljudi. Jezgra madraca su izrađena od najfinijih materijala koji se u potpunosti i bez pritiska prilagođavaju Vašem tijelu dok spavate. Madraci djeluju na pravilu poziciju tijela, preventirajući na taj način bolove u leđima, vratu i kukovima. Svi Dormeo madraci imaju anatomska i ortopedska svojstva tako da možete odabrati onaj pravi i najpogodniji za sebe.

2. Madraci su zaštićeni od grinja, bakterija i gljivica

Dormeo madraci štite Vaše zdravlje zahvaljujući impregniranoj zaštiti u presvlakama protiv bakterija, grinja i gljivica. Globalno priznata procedura štiti vlakna od grinja, bakterija i gljivica. U većinu naših madraca smo, radi dodatne zaštite, dodali i hipoalergijski sloj silikonskog punjenja ispod vanjske presvlake. Zbog toga se Dormeo madraci preporučuju svima koji pate od astme ili alergija.

3. Dodatna zaštita protiv alergija

U većinu naših madraca smo dodali sloj hipoalergijskog silikonskog punjenja, koji pruža dodatnu zaštitu od grinja, bakterija i alergena.

4. Resistat® zaštita za mirne noći bez škripe i iskrica

Ljudi se obično pomjeraju s jednog mjesta na drugo namještajući svoje jastuke i deke. Ovaj dodir sa materijalima veoma često dovodi do stvaranja statičkog elektriciteta, koji negativno djeluje na naše zdravlje. Statički elektricitet se javlja u obliku iskrica, koje su bolne i neugodne.

Većina Dormeo presvlaka za madrace je obogaćena Resistat karbonskim vlaknima koji provode statički elektricitet. Zahvaljujući ovome, nećete više doživljavati iznenađenja dok spavate.

Pored ovoga, Resistat štiti i od prašine i grinja.

5. Dormeo komunicira sa prirodom

U proizvodnji naših madraca trudimo se da koristimo visokokvalitetne materijale koji su nježni prema koži i zdravlju. U Dormeo proizvodnoj liniji možete pronaći pamuk, bambus, soju, srebro, aloe veru, prirodni lateks i druge materijale, koji u kombinaciji sa pažljivo odabranim vještačkim materijalima pogodnim za ljude koji pate od alergija, kreiraju savršeno okruženje za spavanje.

6. Dormeo madraci dišu

Prozračnost madraca je osnova za dobar san i dugoživotnost samog madraca. Različiti materijali koji se koriste u proizvodnji Dormeo madraca su izuzetno prozračni. Ecocell, Talalay, Ultratex i drugi, imaju unikatnu ćelijsku strukturu koja dozovoljava jednostavno strujanje zraka istovremeno oslobađajući pretjeranu vlagu. Upravo zbog ovoga madrac ostaje suh, dozvoljavajući Vam da svako veče utonete u njega sa osjećajem svježine. Kako biste maksimizirali prozračnost madraca i njegovu ventilaciju koristite kostur za krevet sa letvicama. Na ovaj način ćete se riješiti i vlage koja se stvara dok spavamo.

7. Koristimo ekološki prihvatljive materijale

Dormeo madraci su izrađeni od tehnološki unaprijeđenih i ekološki prihvatljivih materijala koji se mogu reciklirati. Mi konstantno poboljšavamo naše materijale tako da proizvodi, ali i proces njihove proizvodnje pružaju vedriju budućnost naše planete.

8. Garancije

Svi Dormeo madraci imaju višegodišnju garanciju koja se odnosi na jezgro, a ne samo na presvlaku madraca. Moguće je dobiti garanciju od 6, 12 ili 15 godina na jezgro madraca u zavisnosti od njegovog tipa: presvlaka za madrac je pod jednogodišnjom garancijom.

Ukoliko uočite nepoželjne promjene u garantnom periodu, naši savjetnici će Vam pomoći u rješavanju problema ili zamjeniti taj madrac novim ukoliko je potrebno.

9. Naš Dormeo madrac dostavljamo direktno u Vašu sobu

Instaliranje teških i velikih madraca na krevet zna biti veoma stresan posao. Kada kupite Dormeo madrac, naši savjetnici ga dostavljaju direktno u Vaš dom i postavljaju ga na krevet. U roku od samo nekoliko sati možete namjestiti svoj krevet i bezbrižno spavati na njemu.

10. Mogućnost probe u roku od 30 dana

Odabrati pravi madrac nije jednostavan zadatak. Da li Vam madrac uistinu odgovara saznat ćete nakon nekoliko sedmica provedenih na njemu. Tek tada možete potvrditi uticaj madraca na Vaše zdravlje i blagostanje.

Zbog toga Vam Dormeo tim nudi ekskluzivnu priliku neometane upotrebe madraca u roku od 30 dana. Ukoliko Dormeo madrac ne ispuni vaša očekivanja, možete ga vratiti, a mi ćemo Vama vratiti Vaš novac bez dodatnih objašnjenja. (Ne odnosi se na madrace izrađene prema narudžbi).