Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Šta je potrebno za kvalitetan san?

Kvalitet sna se cijeni samo onda kada ga nema. Nesanica je često rezultat defektivnog i neodgovarajućeg madraca, neprikladnog jastuka i neadekvatnog kreveta. Kako bismo se nosili za životnim tegobama, moramo biti dobro naspavani. Ovo je moguće samo onda kada je cjelokupno okruženje u kojem spavate prijatno i povoljno za Vaše zdravlje

Kvalitet sna se cijeni samo onda kada ga nema. Nesanica je često rezultat defektivnog i neodgovarajućeg madraca, neprikladnog jastuka i neadekvatnog kreveta.

Kako bismo se nosili za životnim tegobama, moramo biti dobro naspavani. Ovo je moguće samo onda kada je cjelokupno okruženje u kojem spavate prijatno i povoljno za Vaše zdravlje.

Dormeo ima sve što Vam je potrebno za zdravo okruženje za spavanje.

Da biste ugodno spavali treba Vam odgovarajuća podloga koja će pravilno podržati Vašu glavu i tijelo:

  • Kvalitetni madrac koji Vašem tijelu nudi neophodnu potporu i komfor
  • Jastuk koji će adekvatno podržati ramena, vrat i glavu
  • Podnice koje omogućavaju ventilaciju i pravilnu poziciju madraca
  • Odgovarajuća deka, jorgan ili prekrivač

Visokokvalitetni madrac: osnova dobrog sna bez jutarnjih bolova

Madrac je svakako osnova svakog kreveta. Bez dobrog madraca, jednostavno ne spavate dobro, jer tokom dugih sati provedenih u neudobnoj poziciji na neudobnoj površini, tijelo se više ne odmara, već traži udobniju poziciju. Ovo može dovesti do iziritiranog raspoloženja ujutro – što znači ustati na lijevu nogu. Važno je ne uzeti zdravo za gotovo važnost ugodnog madraca koji se brine za Vaše tijelo dok spavate. Dormeo madrace možete vidjeti ovdje, a kao pomoć pri izboru molimo da pročitate naša uputstva, Kako odabrati pravi madrac.

Kako pravilno odabran jastuk može poboljšati Vaš san?

Ukoliko odlučite da kupite novi madrac, a i dalje koristite nekvalitetan jastuk, ipak nećete riješiti svoje probleme koji se javljaju dok spavate. Štaviše, rizikujete da pogoršate već postojeće probleme. Mogu se pojaviti bolovi u gornjoj kičmi, vratu i ramenima ukoliko se Vaša glava nalazi u nepravilnom položaju. Pravilno odabran jastuk opušta vratne mišiće, jer se oni više ne naprežu kako bi se ramena i vratna kičma oslobodili pritiska.

Dormeo jastuci su kreirani kako bi održavali Vaš vrat i glavu u pravilnoj poziciji i pružali im maksimalnu potporu. Možete birati između anatomski oblikovanih, ili klasičnih svilenih jastuka, a svi su izdržljivi i izrađeni od kvalitetnih materijala. Odaberite svoj vlastiti jastuk ovdje.

Ukoliko imate poteškoća prilikom odabira jastuka, preporučujemo Vam da pročitate naša uputstva o tome Kako odabrati jastuk.

Podnice za krevet su potrebne kako bi pružile punu potporu kičmi i omogućile dobru ventilaciju madraca

Podnice za krevet su neophodne kako bi se osigurao potpuni komfor, pravilna potpora tijela i dugoživotnost madraca. Preventirat će zadržavanje vlage na madracu, reducirajući na taj način sve šanse za širenje bakterija i plijesni. Dormeo podnice za krevet sa letvicama omogućavaju zdrav san jer ergonomski podržavaju tijelo. Da pogledate Dormeo podnice za krevet kliknite ovdje, za pomoć pri odabiru pravih podnica smo Vam pripremili praktična uputstva Kako odabrati prave podnice za krevet.

Dopustite jorganu da Vas ugrije i njeguje

Glazura na svakom krevetu je fini, topli jorgan koji Vas umotava u svoju mekoću i komfor. U Dormeu možete odabrati iz šarolike ponude jorgane od pamuka, svile, TENCELA, pahuljastih Wellsleep® vlakana i drugih materijala. Unutar Dormeo ponude možete pronaći jorgan koji će odgovarati Vašim zahtjevima i potrebama. Asortiman jorgana možete pogledati ovdje, a kao pomoć u izboru pogledajte uputstva, Kako odabrati jorgan.

Glavni fokus Dormeo tima je Vaše zdravlje i blagostanje tako da smo kreirali zdrava, udobna i dostupna rješenja za Vaš san.