PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

9 trikova za puni volumen kose

Svaka žena sanja o gustoj i zdravoj kosi koju može lako da oblikuje. Iako to često nije slučaj sa prirodnom kosom koju Vam je priroda podarila, nema mjesta očaju, postoje neki svakodnevni trikovi koje možete primijeniti i izgledati savršeno! Ovih 9 uvijek daju rezultate...

Četkajte kosu samo kada je potpuno suha

Kako bi Vaša kosa ostala zdrava i neoštećena tokom feniranja, umjesto četke, koristite samo prste. Svaku vlas sušite tako što ćete je odići od korijena i uperiti fen ka njoj. Ovo će Vam omogućiti da dobijete na volumenu. Kada kosa bude skoro potpuno suha, uzmite četku za oblikovanje i napravite frizuru po želji.

Da vaš konjski rep izgleda bujno koristite klasičnu šnalu

Za početak pokupite kosu u regularan konjski rep. Uzmite gornji dio repa (oko jedne četvrtine) i podignite ga, a ostatak kose pričvrstite šnalom za teme. Potom prekrijte šnalu gornjim dijelom koji ste odvojili, a Vaš rep će izgledati bar dvostruko bujniji nego inače.

Još jedan jednostavan način da Vaš konjski rep izgleda mnogo bolje

Želite još neki trik za bolji izgled konjskog repa? Umjesto da vežete svu kosu odjednom, gumicom prvo pokupite polovinu kose, potom okrenite gumicu (kao i inače) i pokupite cijeli rep, ovako će Vaša obična frizura djelovati mnogo otmjenije.

Ljepša kosa za kratko vrijeme

Ako nemate vremena da se ozbiljno pozabavite firzurom, evo super trika kako da za kratko vrijeme imate bujnu i lijepu frizuru. Nakon tuširanja i pranja kose podjelite svoju kosu na dvije polovine i uvijte ih u punđe. Poprskajte lak za kosu na punđe i osušite ih fenom. Ostavite ih da se ohlade i raspletite kosu.

Suhi šamponi mogu biti od velike pomoći

Suhi šampon nanesite na korijen kose. Odvojite nekoliko pramenova koji idu uz lice, pokvasite im korijen i potom nanesite na njih suhi šampon, tako što ćete odići kosu od korijena ka gore. Kako bi ovaj rezultat bio dugotrajniji nanesite lak za kosu na ove pramenove.

Izvlačenje krajeva iz pletenice doprinosi efektu guste kose

Pošto napravite pletenicu, izvucite pomalo spoljne krajeve na svakom luku koji ste napravili. Kada podjenako izvučete spoljne krajeve stavite lak za kosu kako se frizura ne bi raspala.

Kako bi Vaša kosa izgleda bujnija osušite je još jednom nakom feniranja

Nakon što osušite i oblikujete kosu četkom, slobodno je osušite fenom još jednom. Nagnite glavu ka napred i na dole, a sušite kosu od potiljka oko 5 minuta. Ovako ćete imati još ljepšu frizuru i bolji volumen.

Nemojte se bojati da eksperimentišete sa frizurom

Frizura se možda nekom čini kao nebitan detalj, ali ona čini veliki dio Vašeg izgleda i opšteg utiska o njemu. Promjena mjesta razdjeljka je vrlo laka i jednostavna. Nakon pranja kose prstima napravite razdjeljak na drugoj strani od uobičajene i osušte je fenom… Čekajte da čujete reakcije – iznenadićete se prijatno!

Ako nemate vremena za frizera, upotrebite sprej za volumen kose

Ako nemate vremena da operete, sušite i obilujete frizuru, jednostavno uzmite sprej za volumen ili pjenu za kosu i nanesite je na korijen, prstima odignite korijen kose na gore, tako da kosa ne bi izgledala slijepljeno. Na ovaj način ćete biti željeni rezultat veoma brzo i efikasno!