PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Higijena zahtijeva

SVAKE 2 GODINE

promjenu jastuka

Više od

12 MILIONA LJUDI

spava na Dormeo jastuku

Kako odabrati pravi jastuk?

Sjećate li se kada ste zadnji put zamijenili jastuk? Možda je vrijeme za novi?

Relaksacija i smirenost dolaze kada spustite glavu na udoban jastuk i priljubite se uz ugodnu površinu nakon dugog i napornog dana. Dormeo nudi proizvode koji mogu zadovoljiti vaše različite potrebe: ukoliko želite spavati u svježem okruženju, volite tople krevete ili čak prirodne materijale.

Svi Dormeo jastuci su dizajnirani kako bi obezbijedili savršenu podršku tokom sna.

 • Obezbijeđuju pravilan položaj tijela i kičme.

 • Možete jastuk prilagoditi Vašem položaju spavanja.

 • Svi jastuci su hipoalergijski jer nam je stalo do Vašeg zdravlja.

Odaberite jastuk prema obliku

Klasični jastuci

Punjenje klasičnih jastuka uglavnom je izrađeno od Wellsleep® naprednih mikrovlakana ili Tencel® mikrovlakana. Neki od jastuka imaju dodatak bambus, aleo vera ili eucalyptus vlakna, vunu ili svilu. Ovi jastuci imaju mogućnost podešavanja visine, pa ih je lahko prilagoditi svojim potrebama. Također, možete ih mašinski prati.

Anatomski jastuci

Ovi Dormeo jastuci izrađeni su uglavnom od memorijske pjene. Poseban oblik jastuka i memorijska pjesna garantuju pravu podršku glavi, vratu i ramenima te mogu olakšati napetost u potiljku glave. Lakše se odmoriti se i opustiti uz udobnu podršku za glavu i vrat.

Odaberite jastuk prema položaju u kojem spavate

 • Na leđima

  Ukoliko pretežno spavate na leđima potreban Vam je tanji jastuk sa velikom podrškom. Jastuk mora osigurati prirodni položaj kičme i pružiti odgovarajuću podršku glavi, vratu i ramenima.

 • Na boku

  Ako spavate na boku važno je da glava ostane na mjestu, zato trebate čvršći i veći jastuk, kako bi ispunio prazninu između uha i ramena. Jastuk mora pomoći tijelu da zadrži svoj prirodni položaj.

 • Na stomaku

  Ukoliko spavate na stomaku potreban Vam je vrlo nizak i mekan jastuk koji bi mogao održati kičmu u pravilnom položaju. Trebali biste odabrati ravni jastuk s punjenjem od svile ili mikroblakana koji se može prilagoditi Vašoj tjelesnoj težini.

 • Kombinacija više položaja

  Ako često mijenjate položaj spavanje, trebate fleksibilni jastuk kako bi Vam bilo udobno spavati na stomaku, leđima i boku. Odaberite srednje mekani jastuk koji će se prilagoditi bilo kojem položaju tokom sna.

Kako da izaberete svoj savršen jastuk?

 • Za ovaj test vam je potreban metar.
 • Stanite nasuprot zidu, okrenuti na stranu kao da spavate u krevetu.
 • Prislonite glavu uz zid i izmjerite metrom prikazanim lijevo u katalogu, rastojanje između glave i zida. To je praznina koju Vaš jastuk treba da popuni.
 • Kupite odgovarajući Dormeo jastuk
 • Postavite jastuk između zida i Vaše glave. Sa odgovarajućim jastukom ćete gledati pravo ispred sebe sa ravnim vratom, što će omogućiti potpunu podršku Vašoj kičmi, vratu i glavi tokom noći.

Ako spavate na boku:

Vaša visina:

Potrebna visina jastuka:

195cm plus = iznad 15cm
185cm - 195cm = 13cm - 15cm
175cm - 185cm = 12cm - 13cm
165cm - 175cm = 11cm - 13cm
155cm - 165cm = 11cm - 12cm
145cm - 155cm = 10cm - 12cm
135cm - 145cm = 9cm - 10cm
niže od 135cm = 7cm - 8cm

Ako spavate na leđima:

Vaša visina:

Potrebna visina jastuka:

195cm plus = 10cm - 15cm
185cm - 195cm = 10cm - 13cm
175cm - 185cm = 10cm - 12cm
165cm - 175cm = 9cm - 12cm
155cm - 165cm = 8cm - 11cm
145cm - 155cm = 7cm - 10cm
135cm - 145cm = 7cm - 10cm
niže od 135cm = ispod 8cm

Ukoliko je praznina koju ste izmijerili ispod 8cm, pogledajte ove jastuke:

 

Air Smart duo jastuk

Dizajniran kako bi odgovaravo bilo kojem položaju spavanja. 2u1 dizajn - klasična i anatomska strana. Izaberite između dvije različite podrške u jednom jastuku: klasično punjenje s jedne strane ili ergonomska podrška Octaspring® opruga s druge strane. Prozračan, te ima antibakterijsku zaštitu. Navlaka je tretirana zelenim čajem za relaksaciju, te je periva na 40°C.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

True evolution jastuk - 12cm

Ovo je vjerovatno najprozračniji jastuk na svijetu. Obezbijeđuje vam hladniji, svježiji noćni san. Izgrađen je od Dormeo revolucionarne Octaspring® tehnologije, pruža vam nježnu podršku. Navlaka se može prati na 40°C.

Pogodan za sve koji spavaju na boku ili leđima.

Detaljnije

Renew Natura anatomski jastuk

Jezgro ovog jastuke je izrađeno od memorijske pjene. Različite visine obezbijeđuju dvija nivoa podrške. Navlaka je dizajnirana od posebnih vlakana eukaliptus stabla, koje osiguravaju prozračnost i suhoću. Idealno za ljude koji su ekološki svjesni. Navlaka je mašinski periva na 40°C.

Pogodan za sve koji spavaju na boku ili leđima.

Detaljnije

Siena anatomski jastuk

Anatomski jastuci Siene je napravljen od memorijske pjene i modernog oblika. Idealan za one koji spavaju na boku ili leđima. Omogućava dobru cirkulaciju zraka i održava vaš jastuk svježim. Navlaka se može ukloniti i prati na 40°C.

Pogodan za sve koji spavaju na boku ili leđima.

Detaljnije

Ukoliko je praznina koju ste izmijerili između 8-10cm, pogledajte ove jastuke

 

Etno klasični jastuk

Klasični jastuk Ethnic pruža vam maksimalnu udobnost spavanja tokom cijele noći. Prikladan je za sve koji spavaju na boku, stomaku ili leđima. Ispunjen Wellsleep® mikrovlaknima i vunom, jastuk je u potpunosti prozračan. Dimenzije jastuka su 50 x 70 cm.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

ONEZIP podesivi jastuk

Dormeo Onezip klasični jastuk ima lako podesivu visinu, tvrdoću i udobnost zahvaljujući bočnim zatvaračima. Prirodna bambus viskozna vlakna u navlaci regulišu temperaturu. Jastuk se može mašinski prati na 60°C i dostupan u dimenziji 45x65cm.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Aloe Vera klasični jastuk

Jastuk je obogaćen sa Aloe vera tretmanom za poboljšanu mekoću i glatku senzaciju. Možete individualno regulisati visinu i tvrdoću jastuka. Hipoalergijski je, te je pogodan za ljude sklone alergijama. Jastuk je potpuno periv na 60°C - temperatura koja ubija grinje.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Siena klasični jastuk

Klasični jastuci Siena su napravljeni od memorijske pjene. Možete pojedinačno regulisati visinu jastuka prema vašim ličnim potrebama. Zahvaljujući posebnom dizajnu navlake, možete odabrati ljetnu i zimsku stranu i prilagoditi toplinu sa godišnjim dobima. Navlaka se skida i mašinski se može prati na 40°C.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Ukoliko je praznina koju ste izmijerili veća od 10cm, pogledajte ove jastuke

 

Air+ Smart jastuk 17cm

Air + Smart jastuk s Octaspring® tehnologijom dizajniran je za prilagođavanje bilo kojem položaju spavanja. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, jastuk ima anatomsku i klasičnu stranu. Visinu i tvrdoću jastuka možete zasebno podesiti. 3 cm AirX Sistem tkanine oko jastuka omogućava stalan protok zraka i time osigurava higijensko okruženje za spavanje. Navlaka se može prati na 40°C.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

True evolution jastuk 16cm

Ovo je vjerovatno najprozračniji jastuk na svijetu. Obezbijeđuje vam hladniji, svježiji noćni san. Izgrađen je od Dormeo revolucionarne Octaspring® tehnologije, pruža vam nježnu podršku. Navlaka se može prati na 40°C.

Pogodan za sve koji spavaju na boku ili leđima.

Detaljnije

Aloe Vera anatomski jastuk

Možete individualno regulisati visinu i tvrdoću jastuka. Hipoalergijski je, te je pogodan za ljude sklone alergijama. Izrađen od ekološki prihvatljivih materijala. Punjenje dvije komore: veće i manje. Jastuk je potpuno periv na 60°C - temperatura koja ubija grinje.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Ergo Comfort jastuk 14cm

Ergo Comfort jastuk 40x60 namijenjen je za sve koji žele miran i kvalitetan san. Zahvaljujući ergonomskom dizajnu, jastuk osigurava optimalnu potporu vrata i kičme, te je prikladan za sve koji spavaju na leđima ili boku. Navlaka jastuka je skidiva i periva na 40 °C.

Pogodan za sve koji spavaju na boku ili leđima.

Detaljnije

Pogledajte i naše setove za spavanje

 

Dormeo setovi za spavanje su prisutni tokom cijele godine i razlikuje se po materijalima i tretmanima. Set omogućava jednostavan odabir proizvoda koji imaju iste prednosti.

Sleep&Inspire set - jorgan i jastuk

Odmorite se i naspavajte uz novi set - jorgan i jastuk, napravljen prema visokim standardima i na osnovu višegodišnjeg iskustva o spavanju. Jastuk i jorgan ispunjeni su Wellsleep® mikrovlaknima za luksuznu i neodoljivu mekoću koja donosi novi komfor vašem krevetu. Dvije boje: boja breskve i siva. Mali set: jorgan 140x200cm i jastuk 50x70 cm. Veliki set: jorgan 200x200cm i 2 jastuka.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Aloe Vera kolekcija

Aloe Vera proizvodi su potpuno prozračan, hipoalergijski i mekani. Koristi se tokom cijele godine. Jastuk je idealan za sve položaje spavanja. Možete individualno regulisati visinu i mekoću jastuka prema vašim potrebama. Izrađena od posebnih mikrofibra s završetkom Aloe Vere. Potpuno perivo na 60°C, temperatura koja ubija grinje.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Adaptive GO set - jorgan i jastuk

Izuzetno nježan, vrhunskog kvaliteta, set za sva godišnja doba sa inovativnim tretmanom koji reaguje na vašu tjelesnu temperaturu. Kada vam je vruće rashlađuje vas ili kada vam je hladno obgrli vas ugodnom toplinom. Lagan, topao i izuzetno prozračan jorgan i klasični jastuk koji je pogodan za sve stilove spavanja. Set je dostupan u 2 dimenzije : 140x200 cm i 200x200 cm i 3 boje: siva, bež i boja mente.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije

Siena kolekcija

Siena jorgan se može koristiti tokom cijele godine, a jastuk pruža odgovarajuću podršku. Idealno je za osobe sklone alergijama. Potpuno perivo na 60 ° C, temperatura koja ubija grinje.

Pogodan za sve položaje spavanja.

Detaljnije