PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Jastuci

JASTUCI

Naši jastuci pružaju vam potporu i stvaraju osjećaj kao da spavate na oblacima. Izaberite između različitih oblika onaj koji je savršen za vas.

Sortiraj prema Sortirati po

34 Proizvod(a)

Zatvori
Page:
  1. 1
  2. 2

34 Proizvod(a)

Zatvori
Page:
  1. 1
  2. 2

Dormeo jastuci

Zaslužujete dobar san svake noći, zato vam nudimo širok asortiman Dormeo jastuka stvorenih s brigom za vašu udobnost. Odaberite idealan jastuk koji će vas razmaziti i savršeno podupirati glavu i vrat tokom spavanja. Ovisno o vašim željama i potrebama, pronaći ćete jastuke sa sintetičkim ili prirodnim punjenjem, podesive varijante, klasične jastuke od pjene i anatomske jastuke.


Izbor jastuka je važan, jer utječe na kvalitetu sna i općenito na zdravlje. Loše odabrani jastuci mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, loš san, a nekvalitetno punjenje može pogoršati alergije. Za zdrav san morate mijenjati jastuk svake 2 godine. Analizirajmo glavna pitanja koja se nameću pri odabiru jastuka.


Kako odabrati pravu veličinu jastuka?

Popularni nekad četvrtasti jastuci, koji sada više nisu relevantni s praktičnog gledišta. Tokom spavanja osoba se često premješta s jedne strane na drugu, pa su pravougaoni jastuci ugodniji i. Najčešće dimenzije jastuka za odrasle su 70 × 50 cm, a  za djecu - 60 × 40 cm.

Da biste odabrali pravu razinu punjenja jastuka, obratite pažnju na položaj u kojem često spavate. Za ugodan san na leđima ili stomaku bolje je odabrati niski jastuk, a za spavanje na boku - visoki. Za one koji često mijenjaju položaj spavanja u snu, bolje je uzeti nešto srednje ili 2 jastuka različitog stepena punjenja.


 

 

Koji je materijal bolje odabrati?

Danas je raznolikost materijala jednostavno nevjerojatna i teško je reći da će samo prirodni pamuk ili svila biti najbolji izbor. Savremeni visokokvalitetni sintetički materijali imaju veću čvrstoću i propusnost zraka, osim toga brzo se suše, pa ne postaju povoljno okruženje za rast bakterija i jeftini su. Tkanina jastuka trebala bi biti gusta, homogena, s ravnim šavovima, tada punjenje neće izlaziti kroz njega i zadržat će svoj oblik.


 

 

Koje je punjenje  za jastuk bolje?

Danas proizvođači koriste i klasično punjenje perijem i modernija punjena ili poliuretansku pjenu, s memorijskim učinkom. Sintetička vlakna pogodna su za osobe s alergijama, jer ne akumuliraju vlagu i bakterije. Nakon odabira punjenja, testirajte elastičnost jastuka, pritisnite ga rukom, kvalitetno punjenje vraća oblik za 3-5 sekundi. Zatim uzmite jastuk za jedan od krajeva i protresite ga, ako vam je u rukama ostao poluprazan kraj, tada takav jastuk ima malo punjeja i nećete se osjećati ugodno tokom spavanja.


 

 

Koja je funkcija dobrog jastuka?

Važno je držati kičmu u prirodnom položaju, optimalno podržati svoj individualni položaj tijela. Također je važno da je jastuk otporan na grinje, udoban i fleksibilan, pružiti ugodan odmor i na vrućem i hladnom i lako se očistiti . Uvijek biste trebali razmisliti o promjeni jastuka ako tokom ili nakon spavanja osjetite sljedeće: bolove u vratu, rame, leđa, utrnulost ili utrnulost ujutro ili kihanje, kašalj ili alergije. 


Pri odabiru jastuka važno je uzeti u obzir želite li kupiti anatomski ili klasični oblik jastuka. Anatomski jastuk najprikladniji je za bočni ili ležeći položaj, a njegov oblik slijedi liniju glave, vrata i ramena. Anatomski dizajn osigurava da kičma tokom spavanja zadrži svoj prirodni, zakrivljeni položaj te da su ramena i vrat pravilno poduprti. Tradicionalni jastuk više biraju oni koji vole spavati ležeći na stomaku ili kad puno spavaju, promijene nam položaj tijela. 


Po čemu se anatomski jastuk razlikuje od običnog?

Anatomski jastuci izrađeni su od visokokvalitetne pjene s efektom memorije koja u potpunosti prilagođava konturama glave i vrata, pomaže opuštanju mišića tokom spavanja. Izvrsno za svakoga ko spava na boku ili leđima. Svi materijali su prozračni pa će olakšati cirkulaciju zraka kroz jastuk. Jastuk koji odgovara vama lako možete odabrati na našoj web stranici.

Pogledajte i širok asortiman naših jorgana i posteljine.