PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Politika privatnosti

Cilj ove Politike privatnosti

Studio Moderna d.o.o, Trg solidarnosti bb, 71000, Sarajevo (»Studio Moderna«) vrednuje Vaše povjerenje koje ste nam pokazali dajući nam svoje lične podatke. Obećavamo da ćemo postupiti s Vašim ličnim podacima u skladu s ovim pravilima, važećim zakonima i Vašim željama. Upotrebljavamo lične podatke za obradu Vaših narudžbi, kako bismo Vam poslali e-novosti na koje ste se pretplatili ili Vam se obratili drugim sredstvima, ako ste nam dali svoju saglasnost. Istovremeno upotrabljavamo Vaše lične podatke kako bismo poboljšali naše proizvode i Vaše iskustvo kada kupujete s nama putem bilo kojeg kanala.

Ova se Pravila o privatnosti primjenjuju za obradu ličnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju na mreži, kao i za lične podatke prikupljene putem drugih kanala (telefon, maloprodaja, nagradne igre, ako nije drugačije definisano).

Također, ova pravila žele Vam dati jasan uvid u način obrađivanja Vaših ličnih podataka koje pružate, našu predanost zaštiti, Vašim pravima i mogućnostima koje imate za upravljanje Vašim ličnim podacima i zaštiti Vaše privatnosti.

Šta su lični podaci i drugi termini koji se koriste?

“Lični podaci” su sve informacije koje se odnose na Vas i lično Vas identifikuju, bilo sami ili u kombinaciji s drugim dostupnim informacijama. Studio Moderna d.o.o. će sakupiti razne lične podatke o Vama koje ste nam dostavili, uključujući Vašu historiju kupovine. Studio Moderna d.o.o. neće sakupljati nikakve posebne kategorije ličnih podataka (osim ako nije drugačije definisano).

„E-novosti“ su elektronske vijesti koje sadrže vijesti o informativnim svrhama, ponudama, događajima, promocijama i bilo kakvim novostima koje Studio Moderna d.o.o. želi podijeliti s Vama.

„Ugovorni procesori“ su partneri, kojima je Studio Moderna d.o.o. potpisala sporazum i koji samo obrađuje lične podatke u ime kompanije Studio Moderna d.o.o. i ne dijeli ih s trećim licima.

„Web stranica“ odnosi se na sve Studio Moderna d.o.o. stranice, koje uključuju:

Kako i koje lične podatke skupljamo?

Vaši lični podaci prikupljaju:

 • E-novosti forma – gdje svaki korisnik potpiše e-novosti, što uključuje vijesti za informativne svrhe, ponude, događaji, promocije i sve ostale vijesti koje Studio Moderna d.o.o. želi podijeliti sa vama;
 • Narudžbe (putem interneta ili telefona) – prilikom naručivanja proizvoda morate nam dati svoje lične podatke kako bismo obradili Vašu narudžbu;
 • Registracija – Studio Moderna d.o.o. Vam nudi mogućnost registracije tako da ne morate unositi podatke o isporuci svaki put kada naručujete proizvod. Registracija nije potrebna za kupovinu i Vaš je izbor da odlučite želite li se registrovati ili ne;
 • Nagradne igre – Različiti lični podaci prikupljaju se nagradnim igrama koje mogu imati dodatne pravila i uslove kao što je ovdje definisano. Molimo provjerite pravila i uslove svake za svaku nagradnu igru prije ulaska;
 • Naš tim maloprodaje: ukoliko želite, svoje lične podatke možete podijeliti i sa našim timom u maloprodaji. Naravno, to nije uslov za kupovinu.

U zavisnosti od toga koje lične podatke želite da pružite i svrhu svakog oblika ili načina prikupljanja ličnih podataka, podaci prikupljeni od Vas mogu biti:

 • E-mail adresa;
 • Ime;
 • Prezime;
 • Adresa;
 • Poštanski broj;
 • Broj telefona (kućni broj i/ili broj mobitela);
 • Datum rođenja;
 • Pol.

Od Vaše upotrebe web stranice (registracija, narudžba... ) pretraživač šalje informacije o Vama putem našeg servera, uključujući Vašu IP adresu, datum i vrijeme Vaše posjete i informacije o vremenu provedenom na našim web stranicama, referentni URL (web stranica sa koje dolazite); stranice koje ste posjetili na našim web stranicama; i informacije o uređaju ili pretraživaču (npr. tip i verzija pretraživača, operativni sistem).

Osim toga, možemo prikupiti određene podatke iz kolačića i sličnih uređaja. Kliknite ovdje i provjerite našu Politiku kolačića za više informacija o korištenju kolačića i sličnih uređaja.

Kada upotrebljavate naše web stranice, također možete omogućiti svoje podatke o lokaciji. Svi pretraživači će Vas pitati da li se slažete sa dijeljenjem takvih informacija. Stoga će samo u takvom slučaju Vaše informacije o lokaciji dijeliti Studio Moderna d.o.o. (npr. „pronađite najbližu trgovinu“).

Kako koristimo Vaše lične podatke?

Obrada Vaše narudžbe

Ako ste naručili proizvode od kompanije Studio Moderna d.o.o., koristit ćemo Vaše lične podatke kako bi Vam poslali naručene proizvode, te kako bi Vas kontaktirali o status Vaše narudžbe putem e-maila, telefona ili na neki drugi način. Ovo će se uraditi u svrhu izvršavanja kupoprodajnog ugovora. Također, ćemo proslijediti Vaše lične podatke na uslugu dostave i sladištu kako bi se Vaša narudžba mogla poslati i dostaviti na Vašu adresu. Lične podatke obrađujemo na način koji se temelji na kupuprodajnom ugovoru koji smo sklopili.

Također, možemo koristiti Vaše godine starosti kako bi provjerili da li ste dovoljno stari da zaključite važeći ugovor o kupovini i da li nam je dozvoljeno da obradimo Vaše lične podatke. Lične podatke koristimo na osnovu zakonske obaveze.

Osigurati podršku korisnicima

Ukoliko nas kontaktirate putem Odjela za brigu o kupcima ili putem drugih sredstava: email, telefon, chat ( na našim web stranicama ili putem naših društvenih medija) obrađujemo Vaše lične podatke, uključujući podatke o narudžbi i historiji kako bismo riješili Vaš zahtjev i pružili Vam najbolju uslugu i rješenje. Ove lične podatke obradićemo na način potreban za izvršenje ugovora sa kompanijom Studio Moderna d.o.o. ili ako to zahtjeva zakonske obaveze.

Personalizirana komunikacija s Vama

 • Ukoliko ste se pretplatili na naše E-novosti i stoga ozrazili želju da primate naše E-novosti i saglasni ste s našom Politikom privatnosti, poslat ćemo Vam personaliziranu komunikaciju putem e-maila na temelju Vašeg pristanka.
 • Ukoliko ste dali svoju saglasnost (bilo online, telefonom ili u maloprodajnim objektima) za personaliziranu komunikaciju, možemo komunicirati s Vama putem telefona, SMS-om, e-mailom ili putem printanog kataloga.
 • Možemo Vam poslati i printane kataloge na temelju legitimnog interesa.
 • Ako ste kupili proizvod i ostavili nam svoju e-mail adresu tokom postupka kupovine, možemo ovu e-mail adresu upotrijebiti kako bismo Vam poslali e-novosti o našim sličnim proizvodima ili uslugama. Dajemo Vam mogućnost isključivanja i otkazivanja pretplate na sve naše buduće e-novosti u okviru e-maila za potvrđivanje narudžbi i svaki naredni promotivni materijal koji dobijete od nas putem e-maila.
 • Za bolje iskustvo kupovine, možemo Vam poslati proizvode koji su prilagođeni Vašim željama. Ova vrsta personalizacije se temelji na Vašim prethodnim kupovinama i aktivnostima na našim web stranicama i temelji se na legitimnom interesu.

Personalizirana komunikacija s članovima Club5* se temelji na ugovorenim odnosima između člana i kompanije Studio Moderna d.o.o.. U slučaju da je član Club5* također dao saglasnost za vrijeme trajanja članstva, takva ugovorna obaveza zamjenjuje saglasnost kao pravni osnov, osim u slučaju kada kupac obavijesti kompaniju Studio Moderna d.o.o. da ne želi biti kontaktiran. Više informacija možete pronaći na Club* pravila i uslovi.

Također možemo upotrijebiti i Vaše lične podatke u svrhu ponovnog ciljanja i prikazivanja oglasa. Možemo obraditi Vaše lične podatke na osnovu legitimnog interesa kompanije Studio Moderna d.o.o., osim ako niste prigovorili bilo kakvoj personaliziranoj komunikaciji kompanije Studio Moderna d.o.o.. Naravno, to možete uraditi u bilo kojem trenutku. Preusmjeravanje i prikazivanje oglasa koji su napravili koalčić je u skladu s našim Pravilima o kolačićima.

Analiza

Studio Moderna d.o.o. će koristiti Vaše lične podatke za analizu i istraživanje (takva analiza i istraživanja provodit će se na pseudomizitanom ili anonimnom načelu gdje god je to moguće), što je neophodno u svrhu našeg legitimnog interesa i razumijevanja naših kupaca i Vaših preferencija, prepoznavanje trendova, poboljšati korisničko iskustvo, pružiti informacije, sadržaj i ponude prilagođene Vašim potrebama, opštim istraživanjima i statističkim svrhama i sveobuhvatne svrhe izvještavanja, za razvoj novih proizvoda i usluga, pratite performanse postojećih proizvoda i usluga i poboljšavajte našu tehnologiju, da biste mogli da šaljete svoje personalizovane marketinške poruke i prikazujte online oglase.

Analitika

Google Analitika

U cilju boljih performansa naših web stranica i usluga, te kako bi izvršili važne analize korisnika I aplikacija naše web trgovine - može doći do upotrebe pružatelja usluga trećih strana i prikupljanja navedenih podataka.

Google Analitika je Google servis web analitike (i.e. Google Ireland Ltd or Google LLC) koji prati i izvještava o website saobraćaju i podacima prodaje iz Studio Moderna online trgovina. Ovi podaci se koriste kako bi stekli bolji dojam kako publika (kupci) reaguju na Studio Moderna servise te iste unaprijedili online i ofline. Mjerenja koja nam pokazuju koje servise i značajke naši posjetitelji najviše koriste i koliko ih često koriste što pomaže Studio Moderna d.o.o. razumjeti što je važno našim posjetiteljima i kupcima, stvoriti personaliziranije iskustvo i usmjeriti nas. Google koristi prikupljene podatke za praćenje i nadzor korištenja naših usluga (web stranica). Ovi se podaci dijele s drugim Googleovim uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke za kontekstualizaciju i personalizaciju oglasa vlastite oglašivačke mreže.

Obzirom da koristi Google Analytics, Studio Moderna će takođe omogućiti Google Signals, koji će povezati podatke o posjeti koje prikuplja s web stranice Studio Moderna sa Google podacima s računa prijavljenih korisnika koji su pristali na ovo povezivanje u svrhu personalizacije.

Ovi Googleovi podaci mogu uključivati vašu lokaciju, povijest pretraživanja, YouTube povijest i podatke s web-mjesta koja su partneri s Googleom – a koriste se za pružanje skupnih i anonimiziranih uvida u ponašanje korisnika na različitim uređajima.

Na temelju provedene web analitike Studio Moderna također može koristiti prikupljene lične podatke u svrhu “Remarketinga i targetiranja publike prema ponašanju”.

Možete isključiti mogućnost da vaša aktivnost bude dostupna Google Analyticsu instaliranjem dodatka za preglednik/browser za isključivanje usluge Google Analytics. Dodatak sprječava Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) da dijeli informacije s Google Analyticsom o aktivnostima posjeta.

Za više informacija o praksi privatnosti, posjetite web stranicu Google Privacy & Terms:
https://policies.google.com/privacy
U ovu svrhu možemo prikupljati i procesuirati slijedeće podatke:
• ID kolačića
• Vašu IP adresu
• Jedinstveni identifikator (ID korisnika, koji se generira pomoću alata Google Analytics)

Korištenje Google Analyticsa i obrada gore navedenih informacija podliježe vašem pristanku na postavljanje/prikupljanje analitičkih kolačića. Ako niste dali ovu suglasnost, tada se kolačići neće postavljati/prikupljati i Studio Moderna neće koristiti usluge Google Analytics za vaše lični podatke. Ovi lični podaci obrađuju se samo dok imamo vaš pristanak ili dok kolačići ne isteknu.

Remarketing i targetiranje po ponašanju

Studio Moderna također koristi alate kao što su Google Analytics, Google Ads, Meta Conversions API i/ili Meta Pixel u svrhu remarketinga i targetiranja po ponašanju ili interesu. Web stranice Studio Moderna mogu prikupljati informacije o pretraživanjima korisnika ili kupaca i pružati relevantan sponzorirani sadržaj o proizvodima ili uslugama Studio Moderne.

Na primjer, Studio Moderna može koristiti informacije o vašim kupnjama i interakcijama na web stranicama Studio Moderna za odabir sadržaja koji odgovara vašim interesima. Studio Moderna može podijeliti ove podatke i identifikator korisnika, kao što je šifrirana adresa e-pošte ili detalji uređaja, s trećim stranama kao što su Meta i Google.

Ovo je u svrhu prikazivanja relevantnih oglasa na web stranicama i u aplikacijama trećih strana. Također možemo povezati ove informacije s različitim uređajima koje koristite i možemo obraditi informacije o oglasima (na primjer, ako ste kliknuli na oglas i zatim izvršili kupnju). Ovo je mjerenje učinkovitosti oglasa.

Obrada je relevantna samo za pojedince koji su pristali na postavljanje analitičkih i marketinških kolačića u trenutku posjeta web-stranici(a) Studio Moderna.

Meta Pixel

Studio Moderna može koristiti Meta kako bi vam prikazali oglase koje smatra relevantnima, na temelju prikupljenih podataka. U tu svrhu Studio Moderna dijeli određene interakcije koje ste ostvarili s nama, s Metom. To je neophodno kako bi se osiguralo da sadržaj oglasa bude prilagođen vama.

Moderna i Meta se smatraju se zajedničkim korisnicima ako je ova tehnologija aktivirana. Stoga su Studio Moderna i Meta sklopili ugovor o zajedničkom upravljanju. Ukoliko imate pitanja i želite zatražiti pristup podacima koje obrađuje ovaj servis, obratite se tvrtki Meta koja će odgovoriti na vaš zahtjev.

Meta Conversions API

Kako bi se postigla ova svrha, Studio Moderna šalje određene web događaje (podatke o kontaktu, koji se proširuju prije prijenosa u Meta i/ili podatke o događajima) sa svojih odgovarajućih poslužitelja, direktno u Meta. Cijeli se proces postiže bez oslanjanja na alate temeljene na pregledniku/browseru, uključujući kolačiće.

 

Google Ads

Studio Moderna može koristiti Google Ads da vam prikaže ciljano i personalizirano oglašavanje na Googleu i Google Ad Network. Budući da nastojimo sadržaj oglasa koji vam se prikazuju učiniti što relevantnijim, dijelimo neke od vaših interakcija s nama, sa Google Adsom.

Osim što optimiziramo naše marketinške kampanje (osiguravamo da Studio Moderna prikazuje relevantne oglase relevantnih proizvoda ili usluga pojedincima koji su najvjerojatnije zainteresirani za njih), to također daje uvid u to kako možemo poboljšati svoje oglašavanje.

Google Conversion Linker

Studio Moderna može koristiti Google Conversion Linker kako bi mogao pripisati vašu interakciju sa Studio Modernom (i njegovim web stranicama) marketinškom kliku Google Adsa tokom dužeg vremenskog razdoblja, pohranjivanjem informacija o kolačićima prve strane umjesto kolačića treće strane. To omogućuje Studio Moderni da bolje optimizira naše marketinške kampanje. Zahvaljujući našem načinu upravljanja kampanjama, dobit ćete relevantnije oglase kao rezultat. Nikakvi lični podaci ne obrađuju se u tu svrhu.

U gore opisane svrhe možemo obrađivati sljedeće osobne podatke (ako nisu definirani drugačije):
• Vaša IP adresa
• ID kolačića
• Podaci o korištenju / Podaci o događaju

Podaci o korištenju odnose se na podatke koji se automatski prikupljaju na web stranici(ama) Studio Moderna, bilo generisani korištenjem web stranice(a) ili iz same infrastrukture web stranice(a) (primjerice, trajanje posjeta stranici).

Prihvatanjem analitičkih i marketinških kolačića također ste pristali/saglasni na korištenje ličnih podataka prikupljenih putem relevantnih kolačića u svrhu remarketinga i targetiranja po interesima i ponašanju.

Vaše lične podatke ćemo obrađivati sve dok imamo vaš pristanak za postavljanje analitičkih i marketinških kolačića na vaš uređaj.

Dijelite li moje lične podatke?

Ugovorni procesori

Poštujemo i cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali dijeljenjem Vaših ličnih podataka i nećemo ih dijeliti s drugima za vlastitu upotrebu ili svrhu. Međutim, s našim ugovornim procesroima možemo dijeliti Vaše osobne podatke kao npr. isporuka Vaših proizvoda (naše skladište, dostavljačka kuća), plaćanje narudžbe (npr. banke), personalizirana komunikacija (štamparije, dostavljačka kuća) itd. sa kojima smo zaključili pismeni ugovor o obradi Vaših ličnih podatka samo u gore navedene svrhe.

Procesori: Kompanije koje pružaju određene usluge kompaniji kao obrađivači ličnih podataka (djeluju u ime i prema dokumentovanim uputama kompanije), što može uključivati:

 1. Provajdere IT usluga i održavanja, provajdere usluga računarskog oblaka, online platforme i druge IT sisteme (npr. za slanje e-pošte, SMS poruka itd.): Valnadin d.o.o., Cesta Borisa Kidriča 15, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
 2. Računovodstvene, pravne, poreske ili druge savjetodavne usluge
 3. Provajdere logističkih usluga
 4. Kompanije koje mogu pružati i/ili izvršavati različite oglašavačke usluge u ime kompanije (uključujući, ali ne ograničavajući se na slanje e-pošte i SMS poruka): Valnadin d.o.o., Cesta Borisa Kidriča 15, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija
 5. Kompanije koje pružaju online oglašavanje (npr. Google, Facebook)

Društveni mediji

Web stranice kompanije Studio Moderna d.o.o. mogu Vam pružiti drušetvene dodatke za različite društvene mreže. Ako odlučite stupiti u interakciju (registrovanjem računa s društvenim mrežama), Vaša aktivnost na našoj web stranici ili putem naših aplikacija također bi mogla biti dostupna toj društvenoj mreži na temelju pravila privatnosti koja ste se dogovorili prilikom registracije na toj mreži. Ako ne želite dijeliti te informacije, molimo Vas da se odjavite s takvih društvenih mreža.

Sa vlastima

U slučaju bilo kakvih zahtjeva pravne ili policijske upravu, te ukoliko je potrebno za određeni pravni postupak, istrage i slično, Studio Moderna d.o.o. bi mogla dijeliti Vaše lične podatke sa takvim organima.

Sa Vašom saglasnošću

Osim gore navedenog, Studio Moderna d.o.o. bi mogla dijeliti Vaše lične podatke samo uz Vašu prethodnu saglasnost o tome kome (koja kompanija) i za koje svrhe možemo dijeliti Vaše lične podatke. Ovo nije standardna praksa, međutim to se može desiti u budućnosti.

Kako štitimo Vaše lične podatke?

Studio Moderna d.o.o. efikasno radi na primjeni odgovarajućih tehničkih i organiazacionih mjera sigurnosti, na osnovu izvršene provjene rizika, radi zaštite od bilo kakve neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Pored toga, nećemo dijeliti Vaše lične podatke s trećim zemljama (zemljama koje nisu članice EU), osim ako su poduzete odgovarajuće mjere zaštite u skladu s važećim zakonima.

Da li imam prava?

Naravno. Možete tražiti da ostvarite prava u nastavku u bilo kojem trenutku bez ikakvih troškova.

Prekinuti saglasnost

Ako želite da ograničite komunikaciju sa kompanijom Studio Moderna d.o.o. na samo određene kanale komunikacije ili čak sve, možete u bilo kojem trenutku to učiniti putem slanja e-maila ili nas pozvati.

Možete nam pisati na ovu e-mail adresu: ba.info@dormeo-home.com

Možete nas pozvati na ovaj broj: 033 721 018

Na taj način ćete se povući iz primanja naših e-mail poruka i/ili komunikacije preko drugih kanala: SMS, print, katalog.

Učinit ćemo sve kako bismo što prije mogli prekinuti Vašu saglasnost. Zbog specifičnosti poslovnog procesa i tehničkih ograničenja, moguće je da se u roku od 15 dana od datuma Vaše odjave još uvijek prilože email sa marketinškim ponudama i ostalim sadržajima kompanije Studio Moderna d.o.o.. (u slučaju da je e-mail već poslan ili u fazi slanja). Ispričavamo se unaprijed i tražimo Vaše razumijevanje.

Pristup, brisanje i korekcija ličnih podataka

Ako ste se registrovali, možete provjeriti neke lične podatke o Vama ako se registrujete. Međutim, za pristup svim ličnim podacima molimo da nas kontaktirate slanjem e-maila na adresu ba.info@dormeo-home.com i poslat ćemo Vam kopiju svih ličnih podatka koje obrađujemo o Vama. Takvi će se lični podaci dostaviti u obliku koji se može čitati i koji se može prenijeti trećem licu na Vaš zahtjev.

U svakom trenutku možete zatražiti korekciju ličnih podataka ili brisanje ličnih podataka slanjem maila na ba.info@dormeo-home.com.

Koliko dugo ćete zadržati lične podatke?

Vaše lične podatke zadržavamo sve dok nam zakonski nisu neophodni ili dok ne dobijemo Vašu saglasnost. Međutim, u svakom trenutku možete zatražiti pristup Vašim ličnim podacima ili samo brisanje istih (osim ako imamo obavezu da dalje obrađujemo takve lične podatke).

Mogu li dobiti više informacija?

U bilo koje vrijeme možete poslati pitanje, zahtjev vezan uz lične podatke i na koji način možete ostvariti svoja prava vezana za lične podatke kod našeg službenika za zaštitu podataka, koju možete kontaktirati putem ba.info@dormeo-home.com .

Ako nas želite kontaktirati poštom, pošaljite svoj zahtjev na:

 • Studio Moderna d.o.o
  Pravna služba
  Trg solidarnosti bb
  71 000, Sarajevo

Za sve upite možete u bilo kojem trenutku kontaktirati Odjel za brigu o korisnicima, nadzorni autoritet u oblasti Ličnih podataka.

Izmjene ove Politike

Studio Moderna d.o.o. želi se pridržavati međunarodno priznatih principa i zakona o ličnim podacima. S tim ciljem, a na temelju Vaših povratnih informacija, ažurirat ćemo i Pravila privatnosti kako bismo bili sigurni da nema pogrešaka i da sadrže odgovarajuće informacije o Vašim pravima i postupcima obrade, te da je u skladu s primjenjivim zakonima i najboljim praksama.

Možemo ga s vremenom na vrijeme mijenjati kako bismo se zadržali novim pravnim i marketinškim razvojem i mogućnostima. Ako učinimo značajne izmjene, obavijestit ćemo Vam putem obavijesti na našim web stranicama ili slanjem ažurirane politike na Vaš e-mail. U svakom slučaju, ažurirana pravila bit će uvijek objavljena na ovoj web stranici.

24.05.2018