PRETRAŽUJTE PO KATEGORIJAMA
Naše trgovine
Club 5*
0
0,00 KM
Losd fsdf sd
Vaša košarica je trenutno prazna.

Zapečeni krompir, predjelo koje morate voljeti

Potrebno:

  • 9 krompira srednje veličine
  • 2 luka
  • 5 kašika kiselog vrhnja
  • 15 dag sira trapista (gauda, varaždinac…)
  • nekoliko tankih šnita pancete
  • vegeta, sol, biber

Priprema:

  1. Krompir oprati i kuhati pod korom oko 20-30 min (ovisno o veličini krumpira). U svakom slučaju, ne smije se prekuhati jer će se onda teško izdubiti i raspadat će se.
  2. Krompir zatim oguliti i izdubiti mi sredinu kašikom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.
  3. Na ulju pržiti sitno sjeckani luk.
  4. U posudi pomiješati izdubljeni dio krompira, prženi luk, kiselo vrhnje i oko 10 dag ribanog sira. Začiniti solju, paprom i vegetom.
  5. Napuniti smjesom izdubljeni krompir, složiti ga na papir za pečenje u veći lim, posipati ostatkom sira i u svaki komad utisnuti komadić pancete. Ispeći u pećnici na 200℃ oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lijepu žućkastu boju.

Izvor: www.recipeci.com