Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Porodica

1-10 of 43

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 • Kako provesti kvalitetno vrijeme sa kćerkom

  Kako provesti kvalitetno vrijeme sa kćerkom

  Mama ste koja želi napraviti nešto posebno i stvoriti prekrasne uspomene sa svojom djevojčicom? Donosimo Vam 8 ideja koje možete dodati na vaš popis zajedničkih aktivnosti. Za većinu ovih prijedloga dobna granica nije važna, samo je potrebno prilagoditi intenzitet dobi vaše curice
  Pročitaj više 
 • 7 stvari kojima nas djeca mogu naučiti

  7 stvari kojima nas djeca mogu naučiti

  Imate li lijepa sjećanja na vaše djetinjstvo? Sigurni smo da da, jer je to najbezbrižniji i najsrećniji trenutak našeg života. Sjećanja u djetinjstvu također mogu poslužiti kao sredstvo za poboljšanje kvaliteta života u odrasloj fazi. Iznenađeni? Pa, definitivno je tačno da djeca posjeduju neke vrlo pozitivne kvalitete koje odrasli često ne mogu. Evo 7 nevjerovatnih stvari koje možete naučiti od djece i učiniti svoj život ispunjenim.

  Pročitaj više 
 • Ubrzajte jutarnju rutinu u 7 koraka

  Ubrzajte jutarnju rutinu u 7 koraka

  Ako živite u velikoj porodici, definitivno znate kakav haos jutarnja rutina može izazvati. Ustajanje, tuširanje, pranje zuba, brijanje, pravljenje frizure, odlazak u toalet, oblačenje, pripremanje stvari za školu ili posao, pripremanje doručka, iziskuje mnogo organizacije.

  Pročitaj više 
 • Zašto djeci treba čitati priče za laku noć?

  Zašto djeci treba čitati priče za laku noć?

  Svako živo biće, da bi moglo funkcionirati, treba san. Kako starimo, potreba za snom se smanjuje i spavamo sve kraće. Zato je od presudne važnosti da djeca, u vrijeme kada im je san najpotrebniji, usvoje zdrave navike spavanja te spavaju na kvalitetnom asortimanu za spavanje.

  Pročitaj više 
 • Kako san utiče na mozak?

  Kako san utiče na mozak?

  Svima nam je već dobro poznato na koji način san utiče na ljepotu, radnu učinkovitost i životni elan općenito. Međutim, koliko zapravo znamo o tome kako san utiče na naš mozak i zašto?

  Pročitaj više 
 • Dobar san – preduslov zdravlja cijele porodice

  Dobar san – preduslov zdravlja cijele porodice

  U savršenom svijetu svi bismo bili odmorni, veseli, učinkoviti. Većina ljudi je svjesna kako manjak sna utiče na raspoloženje, pamćenje, radni elan, ali što je sa odnosima u porodici? Trpi li vaš porodični život kada ne spavate dovoljno? Koliko vam je zaista sna potrebno kako biste bili dobar roditelj i životni partner?

  Pročitaj više 
 • Kako da uredite dječiju sobu?

  Kako da uredite dječiju sobu?

  Uređivanje dječje sobe zna biti teško, posebno ako su djeca u prijelaznim godinama. Neovisno o djetetovim godinama, kvalitetan san je važan za njegov rast i razvoj. Kako bi što bolje spavali, na nama je da im osiguramo udoban prostor. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako najbolje urediti dječju sobu.

  Pročitaj više 
 • Novac vas neće usrećiti

  Novac vas neće usrećiti

  Naučnici sugerišu da polovina naše sreće zavisi od naših genetskih predispozicija, ali da drugom polovinom u potpunosti vladamo mi. Zvuči moćno samo saznanje da naša dijela mogu imati direktan uticaj na nivo našeg zadovoljstva, bez obzira na naše genetske predispozicije...

  Pročitaj više 
 • Kako ne razmaziti djecu tokom novogodišnjih praznika?!

  Kako ne razmaziti djecu tokom novogodišnjih praznika?!

  Praznici mnogoj djeci znače jednu stvar: poklone. Vjerovatno ste i sami čuli nekog od roditelja manje djece kako govori nešto tipa: „Sve je vrijedno samo tog njihovog osmjeha na licu.“ Tu je dakle trenutna nagrada za to što djeci dajete nešto što žele – taj rajski osmjeh. Ali postoji i lošija strana toga što uvijek kažemo „da.“

  Roditelji imaju kontrastne težnje jer sa jedne strane žele svojoj djeci da pruže sve – ali da podignu i dijete koje nije razmaženo. Evo šta kažu stručnjaci...

  Pročitaj više 
 • Kako spava Vaša beba?

  Kako spava Vaša beba?

  Poremećaj u spavanju dosta je čest problem u djetinjstvu, jer u prosjeku četvrtina djece pati od tog poremećaja.

  Pročitaj više 

1-10 of 43

Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5